Kontakta

Novazon's Kennel

 

Linda & Stefan

0735267723/0707146116

info@novazon.se

Vi finns i Lilla Edet 5 mil norr om Göteborg.

 

Om Oss:

Vi finns alltid till hands för våra valpköpare dygnet runt närsomhelst! Vi anordnar valpträffar varje år för de som vill.

Vi brinner för tjänstehundar och har i nuläget en tjänstehund hemma, TJH KORAD Novazon's Alice In Wonderland.

Eftersom vi håller på med tjänstehund så får alla våra hemmahundar träning i detta, vilket ger en mångsidig hund iochmed att det ingår spår, lydnad, bevakning/patrullering, sök.

Våra hemmahundar bor tillsammans med oss och våra barn, våra valpar föds upp inne i hemmet och får därmed all socialisering och miljöträning för att kunna ge valpen en bra start på livet.

 

Är ni intresserade utav valp så kontakta oss för mer information, hemsidan är inte alltid uppdaterad.

Vi söker även emellanåt fodervärdar, för det vill vi att ni bor inom rimligt avstånd ifrån oss, max 20mil, vi vill även att ni är tävlingsintresserade och siktar på tävling inom bruks/utställning.

 

Om Rasen:

Ursprungsland/hemland: Tyskland

Användningsområde: Sällskaps-, tjänste- och brukshund.

Bakgrund/ändamål: Rottweiler räknas till de äldsta hundraserna. Dess ursprung går tillbaka till romartiden, då den användes som vakt- och boskapshund. Hundarna följde de romerska legionärena över Alperna som människans beskyddare och som boskapshund. I trakten av Rottweil sammanträffade dessa hundar med de inhemska hundarna och en uppblandning skedde. Rottweilerhundens huvuduppgift blev nu att driva och vakta kreaturshjordar och att försvara husbonden och hans egendom. Rasen fick sitt namn efter den gamla tyska riksstaden Rottweil: Rottweiler Metzgerhund (Metzger=slaktare). Slaktarna födde upp rottweilern enbart utifrån dess bruksegenskaper och ändamålsenlighet. Härigenom utvecklades med tiden en utmärkt vakt- och boskapshund, som också kunde användas som draghund. När man i början av 1900-talet sökte lämpliga polishundar prövades också rottweilern. Det visade sig mycket snabbt att den var väl lämpad för polisarbete. 1910 godkändes rasen officiellt som polishund. Avelsarbetet inriktas på att få fram en kraftfull hund som är svart med rödbruna, klart avgränsade tecken. Och som trots det kraftiga helhetintrycket ändå visar ädelhet och som särskilt väl lämpar sig som sällskaps-, tjänste- och brukshund.

 

Helhetsintryck: Rottweilern är en medelstor till stor, kraftig hund, varken klumpig eller lätt, inte högställd eller luftig. Den välproportionerliga, kompakta och kraftiga kroppen skall ge intryck av stor styrka, rörlighet och uthållighet.

Uppförande/karaktär: Rottweilern är till sin grundläggande natur vänlig och godmodig. Den är barnvänlig, mycket tillgiven, följsam, lydig och arbetsvillig. Den ger ett rustikt intryck och dess uppträdande är självsäkert, nervfast och oförskräckt. Den reagerar med stor uppmärksamhet på omgivningen. Diskvalificerande fel: Hundar som är rädda, skygga, fega, skotträdda, argsinta, överdrivet misstänksamma eller nervösa.

 

Storlek

Hanhund: 61-68 cm

61-62 cm liten

63-64 cm medelstor

65-66 cm stor (korrekt storlek)

67-68 cm mycket stor

Tik: 56-63 cm

56-57 cm liten

58-59 cm medelstor

60-61 cm stor (korrekt storlek)

62-63 cm mycket stor

 

Vikt

Hanhund: ca 50 kg

Tik: ca 42 kg

 

 

© Novazon.se 2014